Bij Spraytan Amsterdam kun je kiezen uit verschillende kleur sterktes. Hoe donkerder de kleur hoe hogere percentage DHA, die in de tanning vloeistof verwerkt is. Wil jij een subtiele ‘’sunkissed look’’ bereiken? Dan kun je gaan voor light (8%DHA). Wil je liever “net terug van vakantie-teint”, dan is Medium (10%) en Dark (12%) daarvoor geschikt. Voor extreem dark effect, kun je kiezen voor vloeistof met 14% DHA.

Wat is DHA?

Het is de basis van elk zelf tan product. In de spray-tanning lotions zit er een hogere concentratie van deze grondstof dan in zelfbruiners in de vorm van bijvoorbeeld cremes. Dihydroxyacetone is een kleurloze stof die na een chemisch proces wordt gewonnen uit de suiker (suikerriet of -biet). Het is een 100% natuurlijk product.

Hoe werkt DHA?

DHA  reageert op de dode cellen van de bovenste huidlaag. Bij huidcontact komt het in aanraking met de eiwitten die daarin aanwezig zijn. Dit veroorzaakt een natuurlijke verkleuring van de huid, dat zonder risico voor de gezondheid gebruikt kan worden. De huid reageert binnen 1-8 uur na het aanbrengen van de spray tan of het zelfbruinende product. Hoe donker de kleur wordt is afhankelijk van het type lotion dat er gebruikt wordt, het percentage DHA wat in de zelfbruinende formule verwerkt is en ook van het huidype.

Wil je een afspraak plannen? Boek direct online of vul het contactformulier, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.