SPRAY TAN FAQ

Hoelang blijft mijn kleur zitten?

Het resultaat blijf tot 5 tot 10 dagen zichtbaar, dit is afhankelijk van de voorbereiding, de huidtype en de nazorg.

Hoe kan ik mijn spraytan verzorgen?

Dit kan je doen door het gebruiken van een vocht inbrengende crème. Op de website van Pure Tans zijn er ook speciale verzorgingsproducten zoals de Body wash en de Extender crème te koop die je spray tan minder snel doen vervagen en de huid gehydrateerd houdt én voedt waardoor de spray tan langer blijft zitten! Gebruik tijdens het douchen milde zeep, of milde douchegel zonder alcohol of sterke parfums. Deppend drogen zorgt voor minder schuring op de huid, schuring op de huid doet de spray tan sneller doen slijten van de bovenste huidlaag.

Is Spray-Tanning voor iedereen geschikt?
Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt Spray-Tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende de eerste drie maanden van de zwangerschap. Als je last hebt van vitiligo, is het juist de moeite waard om een Spray-Tan te nemen. Heb je twijfels? Neem dan altijd contact met je dokter op voordat je een Spray-Tan boekt!

Kan ik na het gebruik van Spray-Tan in de zon?
Ja, maar wij raden aan om de eerste uren na de Spray-Tan behandeling de zon te vermijden. Direct na behandeling kan je huid extra gevoelig zijn voor de zon. Je bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een dagelijks SPF factor 30/50.

Wanneer zie ik het uiteindelijke resultaat?

In eerste instantie word je bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De werkzame stof is echter DHA. Je zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en die zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die je direct hebt na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep je uiteindelijke teint eruit gaat zien. Bronzer en DHA beschermen je op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet je kleurtje je anders vermoeden!

Ik ga trouwen. Hoeveel dagen van te voren kan ik het beste een Spray-Tan boeken?
Voor het mooiste resultaat, is het het beste om 2/3 dagen voor de bruiloft een Spray-Tan te plannen. Dan is je bruine teint op zijn mooist en loop je ook geen risico op vlekken op je bruidsjurk. Eventuele vlekken gaan er vaak wel uit bij de stomerij. TIP: Plan een proef spray tan.

Kan ik zwemmen en naar de sauna gaan na een Spray-Tan?
Door te zwemmen en naar de sauna te gaan zal de verkregen teint wat sneller vervagen. Ook raden wij aan om na een Spray-Tan behandeling minimaal één dag te wachten met sporten, vanwege het transpireren.

Na hoeveel dagen kan ik weer een Spray-Tan ondergaan?
Voor een optimaal resultaat kan na minimaal 8 dagen* de behandeling worden herhaald. *De restjes van de oude tan moeten dan wel eraf zijn, dit kan door grondig te scrubben. Laag over laag spray tannen raden we niet aan.

Word ik niet oranje van een Spray-Tan? Ik wil wel een natuurlijk effect…
Nee!! De tanning vloeistoffen van Pure Tans hebben een uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoef je je geen zorgen te maken! Er zijn verschillende Spray-Tan vloeistoffen voor alle huidtypen. Zelfs de lichtste huid kan mooi en natuurlijk gebruind worden met een Spray-Tan. Vraag naar de mogelijkheden.

Waarom word ik bruiner van Spray-Tanning, dan van zelfbruinende producten?
De concentratie DHA (de werkzame stof) in selftan producten die je vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5% en is van een niet te vergelijken kwaliteit. Dat percentage is bij Spray-Tanning vloeistoffen veel hoger, namelijk 8 tot 10%.

Krijg ik vlekken?
Nee, als de voorbereiding en nazorg goed worden opgevolgd ontstaan er geen vlekken!

Mag ik spray tan laten doen als ik zwanger ben?

Ja, maar overleg altijd even je de verloskundige, na je 1ste trimester ben je welkom.

Kan ik spray tannen voor ik op vakantie ga?
Ja, maar houd er rekening mee dat de tan door bijvoorbeeld zwemmen en zweten sneller kan vervagen. Gebruik een Pure Tans tan hydrating tan extander om de kleur te verlengen en te verzorgen.

Wanneer is het perfecte moment voor een Spray-Tan?

Spray tanning is ideaal voor een een feestje, bruiloft, festival, vakanties, fitness wedstrijden, fotoshoots, clip opnames, vakanties en tijdens je zwangerschap.

Heb je een event?

Plan dan 1 a 2 dagen ervoor je Spray tanning sessie!

Is Spray-Tan geschikt voor alle huidtypen?
Spray Tan is geschikt voor ALLE huidtypen.

Wil je een nieuwe Spray-Tan boeken?
Zorg er dan voor dat je de oude tan er eerst afhaalt. Je bouwt geen kleur op door laag op laag te laten sprayen. Voor een optimaal resultaat kan na 8-10 dagen de behandeling worden herhaald.

Contact

SPRAY TAN AAN HUIS

Bij jou op locatie in Amsterdam

EMAIL

info@luxuryspraytan.nl

CALL US

+31 6 17484975

Shop

STAY UP TO DATE

|

CANCELLATION POLICY

Indien je een afspraak wilt annuleren, dan horen wij dit graag zo spoedig mogelijk via  06-17484975. Bij het niet anuleren van je afspraak zijn wij helaas genoodzaakt 50% van de behandeling in rekening te brengen.