Laat je voor het eerst een spray tanning doen en vind je het best spannend? Nergens voor nodig! In deze blog deel ik de 12 ultieme tips voor het mooiste spray tan resultaat.

1. Vermijd het gebruik van deodorant vóór de spray tanning, omdat dit een barrière zal vormen voor de absorptie van de spraytan.

2. Breng geen body lotions of crèmes aan voordat je spray tan ondergaat, omdat dit de absorptie van de tanning zal blokkeren.

3. Scrubben voor de tanning is belangrijk. Op die manier worden dode huidcellen verwijderd, waardoor je een egale kleur zal verkrijgen en de kleur langer mooi behouden. Gebruik geen vette scrub, maar een scrub met zout of suiker, en met een waterbasis. Scrub 1 dag voor de spray tanning. Op die manier heeft uw huid voldoende tijd om te herstellen.

4. Schoonheidsbehandelingen en de kapper liefst de dag voor de spray tan laten doen.

5. Waar mogelijk, scheer of wax minstens 8 uur voorafgaand aan een spray-tan afspraak, omdat ontharing na een spray-tan de kleur sneller zal laten vervagen.

6. De eerste paar uren na de behandeling mag je geen contact hebben met water. Dus als het regent op de dag van je afspraak, zorg dan dat je een paraplu meeneemt.

7. Draag direct na een spray-tan afspraak donkere, losse kleding om te voorkomen dat de tanning vloeistof op lichtgekleurde kleding afgeeft.

8. Probeer activiteiten te vermijden die overmatig transpireren veroorzaken gedurende 8 uur na de spray tan.

9. Als je op vakantie gaat en in een chloorbad gaat zwemmen, gebruik dan een tan extender om je bruine kleur te verlengen.

10. Je spray tan specialiste zal u vertellen wanneer je het beste kunt douchen, afhankelijk van je huidtype en persoonlijke wensen.

11. Gebruik tijdens de eerste douche geen zeep en douche alleen met warm (niet heet) water om de overtollige kleur te wassen.

12. Houd je huid zo gehydrateerd mogelijk in de week na je spray tan om de zichtbaarheid van de teint te verlengen.

 

Spraytan Amsterdam