Hoe lang blijft spray tan zitten?, is wel een van de meest gestelde vragen over spray tanning behandeling. Een vraag waarvan ik denk: die zou jij misschien ook wel kunnen hebben. En daarom geef ik graag antwoord. Spray tan vervaagt na circa 5-7 dagen door het natuurlijke afschilferen van de huid. Wat kun je er zelf aan doen om je kleur zo lang mogelijk te behouden? Een goede voorbereiding en verzorging van de huid zorgt dat de bruine teint langer blijft zitten. Lees de onderstaande 7 tips en geniet langer van je gebruinde huid!

  1. Scrubben (1 dag voor de tanning)

Het langer behouden van je bruine kleur begint al voor de behandeling. Met scrubben haal je je bovenste laag (dode) huidcellen eraf. Het is goed om 1 dag voor de spray tanning te scrubben. (Dit geldt trouwens ook voor scheren en waxen). Je huid heeft ongeveer 10 uur de tijd nodig om te herstellen en de poriën te sluiten. Door scrubben op de dag zelf kan de huid gevoelig reageren op de tanning vloeistof.

2. Dag van de spray-tanning.

Gebruik op de dag van de spray tan behandeling geen deo, parfum, bodylotion of zonnebrandcrème meer tot de volgende douche.
Gebruik geen foundation of creme.
Doe alle sieraden af.
Volg de instructies tijdens het 10 minuten sprayen van de professional voor het beste resultaat.
Na afloop draag je donkere, losse kleding en het liefst slippers (geen strakke truien, shirts, jeans, leggings of panties, die kunnen de tan mogelijk afwrijven tijdens de ontwikkelingsfase). Als het regent neem een paraplu mee.

3. Douches

Neem alle dagen na de spray tan lauwe douches. Te warme en lange douches zullen je kleurtje sneller doen vervagen. Gebruik tijdens de douches in de week na de spray tanning geen sponzen en washandjes.

4. Deppend afdrogen

Let er op dat je na het baden of douchen deppend afdroogt met een zachte handdoek. Te hard met de handdoek wrijven kan scrubbend effect hebben waardoor oneffenheden en vlekken kunnen ontstaan.

5. Hydrateren

Hydratatie van de huid is essentieel. Dit voorkomt dat je huid uitdroogt, je huidcellen sneller afsterven waardoor de bruine kleur ook eerder zou vervagen. Gebruik het liefst 2 keer per dag en in ieder geval na iedere douche een vocht inbrengende crème of body lotion (geen body olie!).

6. Sauna, zwembad vermijden

Langdurige en warme baden, sauna’s en zwembaden verminderen de levensduur van de bruine teint. Neem liever geen bad maar korte douches.

7. Bijbruinen

Uiteraard zijn er producten verkrijgbaar die ervoor zorgen dat bronze effect verlengt kan worden. Door speciale “Tan-Extender” te gebruiken is je kleur een paar dagen langer zichtbaar. Vraag naar deze producten bij de tanning specialiste.

Spray Tan Afspraak maken? Dat kan snel en simpel in een paar klikken online.