Omdat ik heel vaak vragen krijg over de werking van spray tan, heb deze vragen verzameld en hier op een rij gezet. In deze blog post lees je meer over het proces achter Spray Tan dat het ‘gebronsde look’ aan de huid creëert.

 

 

Wat is DHA en hoe werkt het?

 

 

Het actieve ingrediënt in alle bruiningsproducten is dihydroxyaceton, die ook bekend staat als DHA. Dit is een eenvoudige koolhydraat die uit natuurlijke bronnen zoals bieten en rietsuiker kan worden afgeleid. Wanneer een Spray tan vloeistof op de huid wordt vernevelt met een airbrush apparaat, reageert het met de aminozuren in de bovenste laag van je huid. Dit genereert pigmenten genaamd melanoidinen, die bruin lijken omdat ze bepaalde golflengten van licht absorberen.

 

 

Wat is de Ontwikkelingstijd?

 

 

Dit proces begint binnen 1 tot vier uur na het aanbrengen van de zelfbruiner en duurt maximaal 48 uur. Gedurende deze tijd zal het die kenmerkende zelfbruiner geur afgeven, vanwege de chemische reactie die plaatsvindt. (De meeste Zelfbruiners merken voegen verschillende geuren toe om de DHA geur te maskeren.) 

 

 

Hoe lang blijft een spray tan zitten?

 

 

Je uiteindelijke kleur kan tot 10 dagen aanhouden. Omdat het proces van een natuurlijke huidvernieuwing doorgaat zal ook de kleur binnen 4 tot zeven dagen beginnen te vervagen. Door je huid goed te verzorgen (hydrateren) kun je dit proces vertragen.

 

 

Wanneer een nieuw spray tan sessie?

 

 

Bij iedere spray tan blijven er na ongeveer 8 tot 10 dagen wat restjes tan achter op de huid. Dit is normaal en kan gewoon afgescrubt worden. Me de juiste bodyscrub kun je op natuurlijke wijze de dode huidcellen verwijderen. Daarna is je huid helemaal klaar voor de volgende Spray Tan sessie. 

 

 

 

 

Afspraak maken? Boek gemakkelijk online!Sharing is caring!